- דף הבית
- >
- אודות קורנמל
הכירו את החווה
חוות קורנמל הוקמה בערב ראש השנה תשנ"ח 1/10/97, על ידי ענת ודניאל קורנמל, בוגרי הפקולטה חקלאות. החווה הראשונה שנוסדה בדרך היין.
החווה נטועה על גבעה הצופה אל הנוף המדברי בהר הנגב. דיר העזים ממוקם אל מול טראסות אשר הינן שריד מחווה עתיקה מתקופת ברונזה תיכונה (3000 – 4000 שנה). העיזים גדלות תוך הקפדה על תנאי ממשק ותזונה נאותים התורמים לאיכות החלב ובריאות העז.
העזים נחלבות מידי יום, החלב מועבר לעיבוד במחלבה שהקימו בני הזוג בחווה.
קצת על מסעדת קורנמל
דניאל קורנמל התמחה בגיבון בארץ ובצרפת והוא משלב בין שמירה על הערכים המסורתיים המותאמים לאקלים המקומי לצד פיתוחן של גבינות שהן אינטרפרטציות אישיות לגבינות הצרפתיות המוכרות.
מסעדת קורנמל הוקמה בערב ראש השנה 2007. המסעדה בנויה מקרונות מסע שצורפו יחדיו. המנות המוגשות מתבססות על מבחר הגבינות המיוצרות במחלבה בהתאם לעונה, חלקן של הגבינות מיוצרות במיוחד כחומר גלם איכותי לשימוש המטבח.
פיתוח המנות התבסס על המטבח הביתי, הדגש הוא על שימוש בחומרי גלם מקומיים וטריים ושמירה על איכות גבוהה. האפייה מידי יום וההכנה מתבצעת עם קבלת ההזמנה.
בעקבות ארועי הקורונה עברו המנות שהוגשו במסעדה התאמה לרכישה בשרות עצמי.
מגוון המנות המבוסס על הגבינות, כולל מאפים מבצק פילו או בצק שמרים שנעשה במקום. לחם שאור, הידוע כידידותי יותר לעיכול וניתן לצריכה גם לאנשים הרגישים לגלוטן (לא לחולי צליאק).
ניתן להנות ממגוון המוצרים אל מול הנוף הקסום בליווי יין או בירה.
בתקופת הייבוש אנו משתמשים בחלב בקר, הגבינות והיוגורטים כל עוד יש במלאי- הן מהחלב שלנו.
פעילות:
בימים – שלישי, רביעי, חמישי, שבת, ראשון
מהשעה עשר בבוקר ועד חמש וחצי בערב.
המטבח נסגר בחמש בערב.
ימי שישי מהשעה עשר בבוקר ועד חמש בערב.
המקום פועל בשירות עצמי
אין צורך בתיאום מראש.
בימי שני – סגור.